KAKVO HLAĐENJE IZ BEOGRADA: Milan Tegeltija optužio Vuka Jeremića za nedolazak na sastanak s Vučićem, odgovor je bio bolan...

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pokušao se upustiti u raspravu s liderom Narodne stranke Srbije Vukom Jeremićem.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Milan Tegeltija otvoreno je zamjerio Vuku Jeremiću nedolazak na sastanak kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali ovakav odgovor nije očekivao.

"Sudeći po Vuku Jeremiću, koji voli da se predstavlja rodoljubom, u zadnjih desetak dana u Republici Srpskoj se ne dešava ama baš ništa. Radulović i Obradović prisustvom sastanku kod Vučića pokazali nacionalnu odgovornost. Danas - udara po RS-u, stanje u srpskoj opoziciji u Srbiji redovno“, poručio je Milan Tegeltija.

Nije dugo trebalo da stigne odgovor iz Beograda.

"Gospodine savetniče, Narodna stranka je za taj sastanak saznala iz medija, nas nisu ni zvali. Poziv je upućen samo onima koji su, iz različitih interesa, spremni da glume u pozorištu lutaka izdajnika nacionalnih interesa. Mi nismo, a Vi jeste. Nisu svi isti", uzvratio je Jeremić.

No, niti tu nije bio kraj.

"Gospodine Jeremić, uz dužno poštovanje, bez obzira na sastanak, kao lider jedne srpske stranke, niste se ni oglasili i iznijeli svoj stav o aktuelnoj situaciji, a mišljenja sam da ste morali, ili ja to nisam upratio. Ni pregledom Vašeg Twitter profila to nisam primijetio", pravdao se nesretni Tegeltija.

Podsjetimo, na beogradski sastanak kod Aleksandra Vučića, uz Dodika i opozicione stranke iz Republike Srpske, stigli su i neki predstavnici opozicije iz Srbije, a nakon što su objavljene fotografije kako s Vučićem ispijaju vino, uslijedile su oštre reakcije na društvenim mrežama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...