IZ SDA RASPALILI PO OKERIĆU: "On mora da čuva dignitet Skupštine, neka precizno objasni s kim se sastao i po čijim preporukama"

Indikativno je da Okerić, koji je, navodno, imao preporuku za ovaj susret, nije o tome obavijestio javnost iako predsjedava skupštinskom većinom, koja se jedino i bavi Facebook promocijom.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

- Susret predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića s kontroverznim biznismenom Tanerom Ayom, jednim od vodećih članova organizacije koja je u Njemačkoj zabranjena, kao i nedavni nerazjašnjeni susreti delegacije NiP-a u Turskoj, predstavljaju rizik po reputaciju Skupštine KS i odnose dvije prijateljske zemlje Bosne i Hercegovine i Turske.

Indikativno je da Okerić, koji je, navodno, imao preporuku za ovaj susret, nije o tome obavijestio javnost iako predsjedava skupštinskom većinom, koja se jedino i bavi Facebook promocijom.

Pozivamo Okerića da konačno da suvislo objašnjenje po čijem je nalogu, čijoj preporuci i s kojim interesom za Kanton Sarajevo organizovao navedeni sastanak te na koji način zakazuje i održava svoje sastanke. Njegova smušena objašnjenja koja se kreću od toga da je imao preporuku za navedeni sastanak, preko pravdanja da on ne može provjeravati s kim se sastaje, do pohvala za svoje goste te, na kraju, poziva da ih policija provjeri, budi sumnju da Okerić ima kvalitetno objašnjenje o ovom sastanku te stavlja veliki upitnik na njegov rad i namjere - saopćili su iz Kluba SDA Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...