KOLA SU NEZAUSTAVLJIVO KRENULA NIZBRDO: Čuveni proizvođač automobila napravio opoziv koji će izbrisati cijelu zaradu…

Ukupni troškovi opoziva astronomskih 800 miliona dolara, što će izbrisati cijeli profit na ovom modelu.

  • Auto

  • 08. Avg. 2021  

  • 0

Koliko opozivi automobila mogu biti financijski zahtjevni pokazuje primjer Chevroleta koji će U Sjevernoj Americi  povući sve električne modele Bolt (njih 60.000) proizvedene između 2017 i 2019. godine.

GM navodi da su ukupni troškovi opoziva astronomskih 800 miliona dolara, što će izbrisati cijeli profit na ovom modelu. Na nekoliko Boltova izbili su požari na baterijama prije nego što su General Motors i Chevrolet shavatili da imaju ozbiljan problem.

Boltova baterija ima kapacitet od 66 kWh, a troškovi opoziva su povezani s pronalaženjem i razvojem rješenja, otvaranjem baterije i zamjenom neispravnih modula baterije te ponovnim sastavljanjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...