EPILOG SKANDALA U NOVOM PAZARU: Uhapšeno nekoliko osoba, procurili novi snimci užasa (VIDEO)

Fudbaleri beogradskog Partizana sinoć su u Novom Pazaru pobijedili domaću ekipu rezultatom 4:1 u okviru četvrtog kola Superlige, ali je utakmicu obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača, zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta, javlja Anadolija.

  • Regija

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 5

Višeminutni prekidi meča uslijedili su nakon isticanja transparenta s likom ratnog zločinca Ratka Mladića, uvredljivog skandiranja i pokliča “Nož, žica, Srebrenica” te veličanja zločina od nekoliko stotina Partizanovih “Grobara”.

Sve do ulaska na tribine navijača crno-bijelih na terenu je tokom prvih 20 minuta meča bila fer i korektna utakmica, u kojoj su domaći plavi prikazali da mogu da pariraju favorizovanom Partizanu.

Prekid od 40 minuta

Pred kraj prvog poluvremena, beogradski tim pokazao je da ima spremniju ekipu, u 42. minuti Natho je šutem sa 16 metara smjestio loptu u donji desni ugao golmana Novog Pazara te doveo Beograđane u vodstvo od 1:0.

Nakon početka drugog dijela utakmice, u 49. minuti, Partizan je već vodio sa 2:0 kada je poslije jedne greške plavih na sredini terena lopta došla u posjed Partizanovog centarafora, koji je rezantnim udarcem savladao Ostojića za vodstvo od 2:0.

Već u 57. minuti Rikardo uzima loptu koja je ispala iz ruku golmana Novog Pazara i nesmetano je ubacuje u gol te crno-bijelima donosi prednost od 3:0.

Nakon ovog gola, uslijedio je nastavak nacionalističkog skandiranja “Ratko Mladić” od huligana ekipe iz Beograda pa je uslijedio odgovor domaće publike sa zahtjevom da se utakmica prekine.

Uslijedio je prekid od 40 minuta, tokom kojeg su navijači Partizana udaljeni sa stadiona uz pratnju žandarmerije.

Na odluku o prekidu utakmice reagovao je izraelski reprezentativac u redovima Partizana Natho te je došlo do koškanja s igračima domaćeg tima.

Privedeno nekoliko osoba

Nakon odlaska s tribina tzv. navijača Partizana, utakmica je nastavljana u potpuno regularnim uslovima i uz fer navijanje, a do kraja utakmice Sejduba Suma postigao je još jedan gol za Partizan. Najbolji fudbaler plavih Bacanović spasio je čast domaćina golom u posljednjoj minuti meča pa su fudbaleri Partizana rezultatom 4:1 savladali plave i upisali tri nova boda.

Pored velikog broja pripadnika policije i posmatrača utakmice, nakon sedam godina pauze, na sjevernoj tribini Gradskog stadiona pojavile su se navijačke grupe “Torcida Sandžak” i “Ekstremi”, u znatno manjem broj od očekivanog u utakmicama od kada je Novi Pazar u najvišem rangu takmičenja.

Organi reda su tokom utakmice priveli nekoliko osoba, a prije i nakon utakmice veliki broj pripadnika policije i žandarmerije bio je na ulicama u blizini stadiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...