"SLOBODNA BOSNA" SAZNAJE; POVRATAK OTPISANIH: Zlatko Lagumdžija i Nihad Čolpa planiraju formiranje nove političke partije u BiH, u novoj stranci pridružit će im se…

"Slobodna Bosna" pisala je još u augustu prošle godine o združenom djelovanju Lagumdžije i Čolpe, koji su namjeravali zagospodariti Građanskim savezom, ali je u trakavici koja je na kraju imala i sudski epilog, dvojac ostao kratkih rukava.  

  • Politika

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 3

Prema pouzdanim informacijama "Slobodne Bosne", politička scena Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti novu političku stranku. Naime, bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i bivši predsjednik GS-a Nihad Čolpa, koji je s liste koalicije DF-a i GS-a izabran u aktuelni saziv Parlamenta Federacije BiH, osnivaju novu ljevičarsku političku opciju.

Ovaj dvojac već neko vrijeme koordinirano istupa u javnosti, pri čemu oštricu svojih kritika uglavnom usmjeravaju protiv članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, gorljivo zastupajući ideju "Mini Schengena" i "Otvorenog Balkana“, novog projekta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Saradnja Lagumdžije i Čolpe ipak nije od jučer.  "Slobodna Bosna" pisala je još u augustu prošle godine o združenom djelovanju Lagumdžije i Čolpe, koji su namjeravali zagospodariti Građanskim savezom, ali je u trakavici koja je na kraju imala i sudski epilog, dvojac ostao kratkih rukava.  

Kako saznajemo, Lagumdžiji i Čolpi u formiranju nove ljevičarske stranke pridružit će se također nekadašnji SDP-ovac Igor Kamočaji, koji se na izborima 2016. godine neuspješno okušao u kandidaturi za načelnika sarajevske općine Centar, te manje poznati političar Bahrija Šarić sa područja Tuzlanskog kantona.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...