MAJKE SREBRENICE OGORČENE: "To su krivi Tužilaštvo BiH i Gordana Tadić, oni su mu dali ZELENO SVJETLO!"

Majke Srebrenice ogorčene su viješću da Milomir Savčić, prvi saradnik osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, nekadašnji komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske (VRS), kojem se sudi za pomaganje u genocidu u Srebrenici - danas nije pronađen na kućnoj adresi!

  • Vijesti

  • 10. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 3

Savčiću kojem je početkom prošle godine potvrđena optužnica za učešće u genocidu, određen je pritvor zbog kršenja sudskih mjera zabrane, odnosno izjava u kontekstu Inzkovog zaona i zabrane negiranja genocida.

Predsjednica Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić smatra odgovornima pravosudne institucije BiH.

"To su krivi Tužilaštvo BiH i Gordana Tadić, oni su mu dali zeleno svjetlo.
Zašto se Savčić uopće branio sa slobode? Zar je logično da se sa slobode brani čovjek kojemu se sudi za genocid u Srebrenicu!?", pita Subašić.

Tvrdi da je kada je državni tužilac Ibro Bulić dao nalog za hapšenje Savčića osumnjičenom to neko odmah javio!

"Ko mu je mogao javiti?! Dio državnih tužioca treba odmah uhapsiti, a ne dati im da oni dijele pravdu. To je posljedica činjenice da se biraju podobi, a ne sposobni. Nekim tužiocima da daš pet ovaca, tri bi pogubili, dvije prodali i vratili bez štapa", rekla je Subašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...