BAJA, A NIJE IZ LAKTAŠA: Pogledajte ko je luksuznu megajahtu usidrio tako da ima pogled na Pelješki most

Mještane je šokirala jahta koja zaklanja novoizgrađeni Pelješki most.

  • Mini market

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Iako je trenutna "zvijezda" Dubrovnika Harison Ford, slavni glumac koji je svojom jednostavnošću, pristupačnošću i skromnošću proteklih dana osvojio srca stanovnika krajnjeg juga, pogled na usidrene jahte od Cavtata do Elafita te širem dubrovačkom akvatoriju izaziva znatiželju ko sve na njima uživa. Stoga je "Dubrovački vjesnik" odlučio istražiti o čemu se radi.

Mještane Drača "raspametila" je luksuzna megajahta suosnivača "WhatsAppa", dobro joj "stoji" Pelješki most u pozadini. Stanovnici Drača na Pelješcu "šokirani" su veličinom plovila koje im se takoreći usidrilo ispred kućnog praga. Riječ je o 74 metra dugoj megajahti "Mogambo", koja, navodno, pripada američkom milijarderu Janu Koumu, jednom od osnivača i bivšem izvršnom direktoru komunikacijske platforme "WhatsApp".

Čitalac je "Dubrovačkom vjesniku" poslao fotografiju na kojoj se vidi jahta dok je u pozadini novoizgrađeni Pelješki most. "Mogambo" je izgrađen 2012. godine u njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, a dobio je ime po poznatom filmu iz 1953. godine s Clarkom Gableom, Grace Kelly i Avom Gardner. Brod plovi pod zastavom Kajmanskog otočja. "Mogambo" može primiti do 19 članova posade te 12 gostiju u šest luksuznih kabina. Ova jahta čest je "gost" u dubrovačkom akvatoriju, tako je viđena 2021, 2018., 2015. "Mogambo", inače, na svahiliju znači "strast".

image

Foto: Čitalac "Dubrovačkog vjesnika"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...