"GENERAL SE POUZDAO DA ĆE GA, PO OBEĆANJU DODIKA…": Dragan Mektić ubio u pojam vožda iz Laktaša

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je na vijest kako je predsjednik BORS-a Milomir Savčić napustio Bosnu i Hercegovinu.

  • Mini market

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 4

Dragan Mektić kratko je komentirao Savčićev bijeg od pravde.

"General se pouzdao da će ga, po obećanju Milorada Dodika, MUP braniti pa jedva izvuče živu glavu. Koliko je samo lakomislen bio i povjerovao Dodiku", poručio je Mektić.

Podsjetimo, komentirajući naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske Milomirom Savčićem, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da smatra da su "Sud i Tužilaštvo BiH i određeni da vrše represiju nad Republikom Srpskom i Srbima".

- Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su, navodno, podignute optužnice, brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, niko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsjednik BORS-a nešto rekao, određuje pritvor na način da se sklanja tužilac koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvata. To je nevjerovatno. To oni hoće da pokažu na nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj, na koji način misle da se odnose prema narodu – istaknuo je Dodik.

Poručio je da na "Sud i Tužilaštvo BiH gleda kao na inkvizicijske organe koji uvođenjem straha, prikrivajući za nekoga navodno priču o pravdi i pravu, pokušavaju da u Republici Srpskoj ućutkaju svakog onoga ko ima pravo i misli o događajima i u prošlosti i sadašnjosti".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...