"TEŠKO JE, ALI...": Slavnoj glumici u 50. godini dijagnosticirana teška autoimuna bolest, već je imala rak...

U potpunosti je promijenila životni stil, počela se zdravo hraniti i izbjegavati stresne situacije.

  • Show

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Američkoj glumici i zvijezdi serije "Bračne vode" Christini Applegate u 50. godini života dijagnosticirana je multipla skleroza, autoimuna bolest koja napada centralni nervni sistem. Vijest o svom zdrastvenom stanju obznanila je na društvenim mrežama.

"Zdravo, prijatelji. Prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje, ali dobila sam ogromnu podršku ljudi koji se, također, suočavaju s ovim stanjem. Bilo je teško, ali kao što znamo, put ide dalje. Osim ako ga neki ser*** ne blokira. Kao što je jedan od mojih prijatelja s multiplom sklerozom rekao - probudimo se i poduzimamo naznačene radnje. I to je ono što ja radim, zato sada tražim privatnost dok prolazim kroz sve ovo. Hvala vam", napisala je glumica na Twitteru.

imageFoto: Profimedia

Ovo nije prva dijagnoza s kojom se glumica morala suočiti. Prije 13 godina, dijagnosticiran joj je rak dojke nakon što su joj na redovnom pregledu, s obzirom na to da je i sama kćer žene koja je preživjela rak, u lijevoj dojci pronašli kvržicu. Kako bi stala ukraj dajnjem širenju, podvrgnula se dvostrukoj masektomiji, a desetak godina kasnije, odstranila je jajnike i jajovod. U potpunosti je promijenila životni stil, počela se zdravo hraniti i izbjegavati stresne situacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...