OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Dragan Marković Palma predlaže Vučića, Zaeva i Ramu za Nobelovu nagradu

Kurti i Izetbegović, kako kaže, još žive u prošlim stoljećima i to ih održava.

  • Regija

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 4

Dragan Marković Palma, predsjednik Jedinstvene Srbije i osoba koja se nalazi pod istragom tužilaštva zbog sumnji u podvođenje maloljetnica, predložio je danas putem stranačkog saopštenja da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i Albanije Edi Rama budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir zbog sporazuma "Otvoreni Balkan".

Kako se navodi u saopštenju Markovića, koji je javno optužen za podvođenje maloljetnica u Jagodini, “Otvoreni Balkan” je najvažniji sporazum u posljednjih 70 godina i to je sporazum koji obezbjeđuje mir na Balkanu.

"Pre 70 godina je prekinuto vekovno neprijateljstvo između Francuske i Nemačke Šumanovom deklaracijom o zajedničkoj proizvodnji uglja i čelika i to je danas Evropska unija. Gde je ekonomija vezana, tu nema rata. Sporazum “Otvoreni Balkan” danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev zaslužuju Nobelovu nagradu za mir i u taj sporazum treba da se uključe i Sarajevo i Priština. Onaj ko je protiv tog sporazuma, taj nije za mir i saradnju“, piše Palma.

Kurti i Izetbegović, kako kaže, još žive u prošlim stoljećima i to ih održava.

"Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo. Vučić je taj koji vuče ceo region napred i Srbija drži mir i stabilnost na Balkanu”, izjavio je predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink.

Sporazum “Otvoreni Balkan” smeta Kurtiju i Izetbegoviću, kao i Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, militantnim Bošnjacima, militantnim Albancima i dijelu opozicije u Srbiji, kaže Palma, koji je pod istragom tužilaštva zbog optužbi za podvođenje maloljetnica, navodi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...