DRAGAN ČOVIĆ I NOGAMA I RUKAMA BRANI GORDANU TADIĆ: "'Političko Sarajevo' atakuje na Tužilaštvo, to je neprihvatljivo, zamolio sam Schmidta da OHR djeluje"

Pogledajte cijeli prilog RTV-a HB.

  • Politika

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 5

Dragan Čović se prije nekoliko dana sastao s novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Razgovaralo se o funkcioniranju BiH, konstitutivnosti naroda i brojnim drugim temama.

- Ne smijemo pustiti u tome da dobijemo novi Izborni zakon. Međunarodni čimbenici su bili svjedoci potpisivanja toga sporazuma sa SDA i moramo nastaviti inzistirati da se on provede u djelo – rekao je Čović za RTV Herceg-Bosnu.

Čović, također, nije krio da je iskoristio priliku da Schmidtu podvuče kako po njemu ne janjavaju napadi iz "političkog Sarajeva" koje atakuje na Visoko sudsko tužilaštvo vijeće BiH, Sud BiH... što je neprihvatljivo u demokratskom društvu. Stoga je zamolio novog visokog predstavnika da OHR djeluje dok ne bude kasno za neke stvari.

Pogledajte cijeli prilog RTV-a HB.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...