DIJETE SE OTROVALO PESTICIDIMA: Beba preminula tri dana nakon što su roditelji prskali stan zbog buba

Dijete je u prošli utorak navečer dovedeno u bolnicu u nesvjesnom stanju.

  • Svijet

  • 12. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Djevojčica stara svega devet mjeseci preminula je prošle sedmice u Njemačkoj tri dana nakon što je vršena dezinsekcija stana u Ravensburgu u kojem je beba živjela.

Dijete je u nesvjesnom stanju dovedeno u bolnicu prošlog utorka uvečer. Dva dana kasnije beba je preminula, a o svemu su obaviješteni policija i tužilaštvo. Naime, sumnja se da se dijete otrovalo u ponedeljak prilikom dezinsekcije stambenog objekta.

Djevojčica je prije dolaska u bolnicu pokazivala znakove trovanja, saopćili su iz policije.

Sumnja se da je dijete došlo u kontakt sa pesticidom, a roditelji i NN lice osumnjičeni su za ubistvo iz nehata.

Istražitelji pokušavaju da otkriju u kolikoj mjeri je dijete bilo izloženo toksičnim supstancama. Iz Tužilaštva su saopćili da je naređena obdukcija djevojčice, a čekaju se i toksikološki nalazi.

"Treba da se ustanovi kako je dijete došlo u kontakt sa otrovnim supstancama, kao i da li je bilo zanemarivanja djeteta. Ispitat će se i da li su roditelji obaviješteni o potencijalnoj opasnosti od pesticida kojima su prskali stan", rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Kako pišu njemački mediji, policija je izvršila pretres službenih prostorija kompanije koja je vršila dezinsekciju, ali za sada nema informacija šta je prilikom pretresa pronađeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...