VEČERAS POČINJE SARAJEVO FILM FESTIVAL: Novi film Danisa Tanovića otvara filmske svečanosti...

Na ovogodišnjem SFF-u za nagradu "Srce Sarajeva" u takmičarskim programima takmičit će se ukupno 48 filmova.

  • Kultura

  • 13. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Večeras će 27. Sarajevo Film Festival otvoriti premijera filma “Deset u pola” Danisa Tanovića. Dino Bajrović, mladi glumac, vodit će ceremoniju otvaranja, a osim u glavnom gradu BiH, SFF će biti otvoren i u Mostaru. SFF će zatvoriti film “Toma” o legendi Tomi Zdravkoviću Dragana Bjelogrlića 20. augusta.

Na ovogodišnjem SFF-u za nagradu "Srce Sarajeva" u takmičarskim programima takmičit će se ukupno 48 filmova.

Počast reditelju Wimu Wendersu

U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 18 filmova će zabilježiti svjetsku, tri međunarodnu, jedan evropsku, 25 filmova regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival odat će počast reditelju Wimu Wendersu u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Cijenjenom reditelju će biti uručena nagrada "Počasno Srce Sarajeva", dok će u sklopu programa “Posvećeno” ("Tribute to") biti prikazana retrospektiva njegovih odabranih filmova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...