"SB" EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Turski predsjednik Erdogan višednevni boravak u BiH započet će posjetom Stocu rodnom mjestu Ćamila Humačkića, budućeg zeta Izetbegovićevih?!

Turski predsjednik u Bosni i Hercegovinu stiže 23.augusta sa suprugom Emine i brojnom pratnjom koja sa njim putuje tokom posjeta inostranstvu.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2021  14. Avg. 2021

  • 4

Informacija koju je jučer ekskluzivno objavio portal "Slobodna Bosna"- da predsjednik Turske Recep Tayip  Erdogan dolazi u posjetu Bosnu i Hercegovinu da bi prisustvovao svadbi Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira Izetbegovića lidera SDA i njegove supruge Sebije, prenijeli su brojni domaći, regionalni, ali i mediji iz drugih zemalja. Kao što je poznato, svadba Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, biznismena iz Njemačke porijekom iz Stoca bit će održana 27. augusta u bašti sarajevskog hotela "Evropa" u prisustvu nekoliko stotina zvanica.

Turski predsjednik u Bosni i Hercegovinu stiže 23.augusta sa suprugom Emine i brojnom pratnjom koja sa njim putuje tokom posjeta inostranstvu. Iako niko, ni sarajevski domaćini, ni predstavnici ambasade Turske u BiH ne žele otkrivati datalje protokola tokom Erdoganovog višednevnog boravka u našoj zemlji, izvori "Slobodne Bosne" otkrivaju da će prva destinacija turske delegacije nakon slijetanja na sarajevski Aerodrom biti Hercegovina. Erdogan bi trebao najprije trebao posjetiti Stolac iz kojeg je porijeklom mladoženja Ćamil Humačkić i gdje posljenjih mjeseci provodi odmor sa svojom budućom suprugom Jasminom. Prema nekim najavama budući mladenci bi mogli biti domaćini Erdoganu tokom jednog dijela boravka u Stocu.  Predviđa se da bi pored Stoca predsjednik Turske sa pratnjom trebao obići Blagaj, Mostar i još neke lokacije u Hercegovini u čiji je razvoj i obnovu Republika Turska uložila značajna sredstva.

Nakon posjete Hercegovini turska delegacija predvođena predsjednikom Erdoganom seli se u Sarajevo, gdje bi turski lider trebao prisustvovati otvaranju nove zgrade Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. 

Spektakularna svadba planirana je za 27. augusta nakon čega će biti okončana višednevna posjeta Recepa Tayipa Erdogana Bosni i Hercegovini.

("SB")   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...