GASTRO-KLASIK: Za nedjeljni ručak može i ona, a zove se...

...Karađorđeva šnicla.

  • Gastro

  • 15. Avg. 2021  15. Avg. 2021

  • 0

SASTOJCI:

4 velike teleće šnicle

100 gr kajmaka

3 jaja

2 šolje brašna

2 šolje prezle

so

biber

PRIPREMA:

1. Šnicle posolite i pobiberite i dobro istucajte.

2. Na jedan kraj šnicle uzdužno staviti kajmak i dobro zamotati sa krajevima prema unutra da ne iscuri.

3. Uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i prezlu.

4. Pržite u tavi sa vrelim uljem dok ne porumeni.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...