EMMANUEL MACRON U OBRAĆANJU NACIJI DRAMATIČNO IZJAVIO: "Islamisti će iskoristiti nerede"

"Afganistan ne smije ponovo da postane utočište za teroriste kao što je nekada bio", rekao je Makron u obraćanju naciji.

  • Svijet

  • 16. Avg. 2021  

  • 2

Islamski militanti pokušaće da izvuku korist iz nereda u Afganistanu, rekao je danas francuski predsjednik Emmanuel Macron, dodajući da će Francuska učiniti sve da osigura da Rusija, SAD i Evropa zajedno odgovore na ovu situaciju.

"Afganistan ne smije ponovo da postane utočište za teroriste kao što je nekada bio", rekao je Makron u obraćanju naciji.

On je dodao da je ovo izazov za mir i međunarodnu stabilnost protiv zajedničkog neprijatelja.

"Učinićemo sve što možemo kako bi Rusija, SAD i Evropa efikasno sarađivale, jer su naši interesi isti", rekao je Macron.

Talibani su ušli u Kabul, a predsjednik Ašraf Gani je pobjegao. Islamisti su zauzeli zemlju nakon 20 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...