DIREKTNO IZ TITOVE 16: Komšić sazvao sjednicu i odobrio vojnu vježbu EUFOR-a; Dodik se nije pojavio

Član Predsjedništva BiH iz entiteta RS nije učestvovao u donošenju odluke, te je ista usvojena većinom glasova.

  • Vijesti

  • 17. Avg. 2021  17. Avg. 2021

  • 6

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici usvojilo je Odluku kojom se odobrava održavanje vojne vježbe "Brzi odgovor".

Član Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nije učestvovao u donošenju odluke, te je ista usvojena većinom glasova.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici odobrilo održavanje vježbe “EUFOR – Brzi odgovor 2021.”, a na osnovu pisma upućenog od komandanta EUFOR-a, general -majora Alexandera Platzera.

Ova redovna godišnja vježba EUFOR-a održava se u skladu sa Općim okvirnim sporazumom za mir u BiH (Anex 1 A) sporazumom o vojnim aspektima mirovnog rješenja.

Vježba će biti održana od 13. septembra do 3. oktobra 2021. godine u južnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...