ŠTA MUČI TAJČI?: Tatjana Matejaš doputovala sama, progovorila o teškoj temi...

Jedna od mučnih tema o kojima će u knjizi pisati je i silovanje koje je doživjela u mladosti. A energiju za nastavak pisanja ali i muziciranja puni ovih dana na Pelješcu.

  • Estrada

  • 17. Avg. 2021  17. Avg. 2021

  • 0

U Zagreb je Tatjana Cameron Tajči stigla sama. Odvojenost od majke i prijatelja u Hrvatskoj teško joj pada, ali ima provjerenu rješenje kojim se već dugo služi kako bi radila na osobnom duhovnom rastu i snazi.

"Vježbaš kad te ništa ne muči, kad nisi pod šokom, pod stresom, onda vježbaš mir", objasnila je.

Ove je godine objavila i knjigu "(ne)Slomljena", a najavila je da o svojem životu uskoro planira objaviti i knjigu memora.

"Toliko lekcija ima životnih koje sam ja prošla da stvarno čitatelju mogu ponuditi nešto što će njima biti vrijedno. Sve ima razlog zašto se nešto dijeli ne sad zbog skandala ili zato da bi se knjiga bolje prodala, to nisam ja", rekla je.

Jedna od mučnih tema o kojima će u knjizi pisati je i silovanje koje je doživjela u mladosti. A energiju za nastavak pisanja ali i muziciranja puni ovih dana na Pelješcu.

"Nije bilo uopće jasno da li je to silovanje. Uvijek smo mi bile krive uvijek smo mi izazivale, uvijek smo se našle na krivom mjestu zbog toga što smo mi to željele, nismo znale čak ni što je definicija nasilja ili silovanja", rekla je Tajči. 

A svojem je silovatelju, kaže, oprostila, piše Dnevnik.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...