DUGO LJETO, DOBRO POSLOVALI: Panonska jezera privlačna ne samo za goste iz BiH, a od početka juna prodali više od …

300.000 ulaznica, a tome su doprinijeli vremenski uslovi.

  • Ekonomija

  • 17. Avg. 2021  

  • 0

Zbog visokih temperatura ovog ljeta građani BiH tražili su osvježenje na rijekama, bazenima, ali i na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli gdje je od prvog juna prodato 300.000 ulaznica.

Gosti na Panonskim jezerima dolaze iz cijele BiH, regije ali i Evrope jer je vrijeme godišnjih odmora pa i dijaspora rado svraća na jezera. Posljednjih dana posebno su aktivni gosti iz istočne Hrvatske i zapadne Srbije.

“Imali smo goste iz Begrada, Rume, Šabca, Valjeva, Užica, itd. Imamo puno gostiju koji dolaze u Tuzlu ne samo na jednodnevne izlete već ostaju i duže”, kazao je Majid Porobić iz JKP “Panonnica” Tuzla.

Ni znatno niža temperatura danas nije spriječila goste da uživaju. I to iz cijele BiH.

Ljetna sezona na Panonskim jezerima otvorena je 1. juna. Od tada do danas je prodato 300.000 ulaznica, a tome su doprinijeli vremenski uslovi.

“Imali smo dugo i toplo ljeto i još uvijek ga imamo. Nadamo se da ćemo ga imati još i do kraja augusta. Jako smo zadovoljni. Posebno poredeći sa prošlom veoma lošom godinom. Sada smo čak blizu onoj 2019.kada smo postigli i neke rekordne prihode na Panonskim jezerima”, istakao je Porobić za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...