Hronika
DRAMA U BANJALUCI: Policija po prijavi upala u stan, a tamo ih dočekalo...
Prije 11 min0
Stavite papir za pečenje u tavu i zagrijte ga na srednjoj vatri. Kada se zagrije, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tavu, savjetuje kuhar.
Gastro
18. Avg. 2021
0
Gotovo je nemoguće da pržena jaja ispadnu loše, ali neki trikovi mogu da ih učine još boljim. Australski kuhar Richard Cornish otkrio je nekoliko trikova koji mogu da pomognu da pržena jaja svaki put ispadnu savršeno.
Sve što treba da uradite je da koristite papir za pečenje kad ih pržite…
Stavite papir za pečenje u tavu i zagrijte ga na srednjoj vatri. Kada se zagrije, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tavu, savjetuje kuhar.
Iako se spremanjem na ovaj način neće stvoriti hrskave ivice, jaje će biti savršeno prženo, a između ostalog, bit će vam lakše i da operete tavu pošto se zbog papira neće zalijepiti. Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tave poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.
Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tave, a masnoća tj. ulje ili puter sprečavaju da se jaje zalijepi, istovremeno mu dodajući ukuse. Kada je tava poklopljena, toplota se reflektira i prži hranu i odozgo.
Hronika
DRAMA U BANJALUCI: Policija po prijavi upala u stan, a tamo ih dočekalo...
Prije 11 min0
Regija
ANDREJA KOKALJ KANDIDATKINJA ZA MINISTRICU PRAVOSUĐA NAJAVILA: Ojačat ćemo zakonsko djelovanje pravosuđa
Prije 12 min0
Vijesti
NAKNADNIM UVIDOM U DOKUMENTACIJU MUP-a RS: Poništen sporni tender od 35 miliona KM
Prije 13 min0
Regija
GRADONAČELNIK VUKOVARA O DOLASKU UDRUŽENJA VeDRA O OVAJ GRAD: "Nisu dobrodošli"
Prije 21 min0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.