MINISTAR VANJSKIH POSLOVA FRANCUSKE, OTVORENO: "Pitanje priznavanja talibanskog režima u ovom trenutku je..."

On je ranije na Twitteru objavio da talibani trebaju u praksi pokazati da su se promijenili.

  • Svijet

  • 19. Avg. 2021  

  • 0

Pitanje priznavanja talibanskog režima irelevantno je u ovom momentu, rekao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odgovarajući na pitanje da li će Francuska priznati talibansku vladu, Le Drian je za “BFMTV“ kazao da je to pitanje nepotrebno postavljati u ovom momentu.

“Kada silom preuzmete vlast, niste legitimni. Znate historiju talibana, ono što su radili u prošlosti, djela nasilja od kojih su neka upravo počinili”, rekao je u Le Drian.

On je ranije na Twitteru objavio da talibani trebaju u praksi pokazati da su se promijenili:

“Tražim da talibani djelima pokažu da su se promijenili, kao što tvrde. Na njima je da to dokažu. Francuska stoji uz afganistanski narod."

Naglasio je da talibani moraju svojim djelovanjem dokazati pomirljive poruke koje iznose kako bi stekli međunarodno priznanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...