VELIČALI OSUĐENOG RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA: Evo kakvu kaznu su dobili navijači Partizana nakon divljanja u Novom Pazaru

Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali

  • Regija

  • 19. Avg. 2021  

  • 2

Nogometni klubovi Novi Pazar i Partizan kažnjeni su zbog incidenata koji su napravili navijači na meču pomenuta dva tima 8. augusta, a iako su gostujući navijači iz Beograda pokrenuli sukob, na kraju je veću kaznu dobio domaćin utakmice.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan s četiri gostujuće utakmice bez prisustva navijača, a uz to će platiti i kaznu od 1.700 eura.

S druge strane, Novi Pazar je zbog "loše organizacije utakmice" kažnjen s četiri domaća susreta bez prisustva publike, a uz to će platiti pola miliona dinara kaznu, što je otprilike 4.200 eura.

Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali te su time vrijeđali po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti, sa elementima netrepeljivosti.

Podsjećamo, susret 4. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana je prekinut na 38 minuta zbog skandaloznog ponašanja navijača Partizana.

Nakon tri kraća prekida igre zbog divljanja navijača obje ekipe, susret je u 61. minuti nakon pogotka Partizana za 3:0 prekinut na čak 38 minuta, konkretno zbog navijača Partizana.

Oni su na tribinama okačili slike ratnog zločinca Ratka Mladića, a kada su počeli skandirati njegovo ime, atmosfera je izmakla kontroli pa je sudija Miloš Milanović poslao igrače u svlačionicu.

Osim skandiranja Mladiću, navijači Partizana su pjevali i "Nož, žica Srebrenica". Novi Pazar nije želio nastaviti meč dok gostujući navijači ne napuste stadion, što se i desilo poslije 38 minuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...