AMBASADOR BiH U PAKISTANU: “U Kabulu je mirno, kritična tačka je aerodrom, evakuirali smo…”

"...deset, ostale su još dvije osobe koje se nalaze 500 metara od aerodroma", kazao je Forić.

  • Mini market

  • 19. Avg. 2021  

  • 0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakib Forić ocijenio je da je situacija u glavnom gradu Afganistana, Kabulu, mirna, da nema ratnih dejstava, ali da je kritična tačka aerodrom, jer civili i diplomate žele da odu iz zemlje.

Naglasio je da je u Afganistanu bilo nekoliko stotina građana BiH prije povlačenja američkih snaga, ali da su, nakon što su Talibani preuzeli vlast, pozivali građane BiH da im se jave kako bi im pomogli.

"Do jučer nam se javilo 12 ljudi. Evakuirali smo deset, ostale su još dvije osobe koje se nalaze 500 metara od aerodroma", kazao je Forić za RTV Novi Pazar.

Naglasio je da će i oni ubrzo biti evakuirani, te da će u suprotnom zatražiti pomoć turskog kontingenta, javlja Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...