ALEKSANDAR RAKOVIĆ RIGA VATRU: "Crkva Srbije i država Srbija na Cetinju doživjeli TOTALNI NEUSPJEH, središte Mitropolije je faktički u Podgorici"

"U Podgorici je, dakle, saborni hram. Mitropolija crnogorsko-primorska već faktički ima dva središta: jedno je Cetinjski manastir, a drugo je saborni hram u Podgorici", kazao je Raković za srpsku TV „Pink”.

  • Regija

  • 21. Avg. 2021  

  • 0

Ustoličenje treba obaviti u Podgorici, pred hiljade Srba i vjernika SPC (Crkve Srbije), u sabornome hramu Mitropolije crnogorsko-primorske. Tu je i sahranjen Amfilohije Radović, tu je i kripta crnogorsko-primorskih mitropolita – saopštio je Aleksandar Raković, blizak Patrijaršiji Srbije, omiljeni istoričar Joanikija Mićovića, prenosi Antena M.

"U Podgorici je, dakle, saborni hram. Mitropolija crnogorsko-primorska već faktički ima dva središta: jedno je Cetinjski manastir, a drugo je saborni hram u Podgorici", kazao je Raković za srpsku TV „Pink”.

"Treba realno pristupiti ovoj sitiuciji i razmotriti sva pitanja. Ključno pitanje je kako je SPC u Crnoj Gori doživjela procvat i uspjeh, osim na Cetinju. Tu je doživjela TOTALNI NEUSPJEH".

Raković veli da je „to pitanje na koje bi u budućnosti trebalo da odgovore Srpska pravoslavna crkva i Republika Srbija – kako to da se u proteklih 20-30 godina na Cetinju desio takav neuspjeh, iako je REPUBLIKA SRBIJA za crkvenu misiju na Cetinju DALA MILIONE I MILIONE?”

"Na Cetinju može biti ugrožena bezbjednost patrijarha Porfirija, mitropolita Joanikija, trideset srpskih episkopa, njihovih pratnji i vjernoga naroda – jer cetinjski ekstremisti očito spremaju ozbiljne izgrede", tvrdi Raković.

Uz ogradu da je to njegova lična procjena, kazao je:

"U takvim okolnostima, pod mogućim suzavcima i dimnim bombama, prilike bi mogle da eskaliraju čak i do krvoprolića što bi bio najgori mogući ishod – posebno za događaj ustoličenja na Cetinju".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...