VULIN TVRDI DA SRBIJA TRAŽI ORIĆA: "Ako je Naser nevin, ko je onda pobio 3.000 Srba u Podrinju i koji li je povod za pjesmu - 'nema popa da sveti vodicu ušetao...'"

“Vučića su pokušali da ubiju u Srebrenici i napadači nisu bili Srbi, ma koliko Orić želio da okrene Srbe na Srbe", kaže Vulin

  • Regija

  • 23. Avg. 2021  23. Avg. 2021

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Interpolova potjernica raspisana i da Srbija traži Nasera Orića.

Odgovarajući Oriću, Vulin je naveo da “kao i svaki neosuđeni zločinac i Orić misli da bujicom optužbi može da sakrije imena svojih žrtava”.

“Ako je Orić nevin, u šta ne vjeruju ni sudije koje su ga oslobodile, ko je onda pobio preko 3.000 Srba u Podrinju i zašto baš njega pretekle žrtve proklinju zbog smrti svoje djece? Koji li je povod za pjesmu 'Naser svojim borcima govori vi slavite dok Kravica gori' i šta li znači 'nema popa da sveti vodicu ušetao Naser u Kravicu'? Poslije pjesme u Kravicama je na Božić ostalo 49 zaklanih uključujući i djecu i starce“, izjavio je Vulin, a prenosi pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naser Orić, naveo je Vulin, nije slobodan zato što je nevin, već zato što u Haškom tribunalu dogma o genocidu u Srebrenici mora da ostane i zato što iskopane oči sudije Ilića nisu važne i ne zaslužuju pokoj.

Vučića su pokušali da ubiju u Srebrenici i napadači nisu bili Srbi, ma koliko Orić želio da okrene Srbe na Srbe. Interpolova potjernica je raspisana, Srbija traži Orića. Njegove žrtve zaslužuju pravdu i nećemo prestati da je tražimo“, poručio je ministar Vulin koji boravi u Moskvi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...