PONOVO OKRŠAJ: Fahrudin Radončić tuži Dragana Mektića, zasmetao mu komentar...

Predsjednik SBB, Fahrudin Radončić najavio je podnošenje tužbe protiv poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragana Mektića zbog tvita u kojem ga optužuje da je imovinu stekao "drogom i kriminalom".

  • Mini market

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 5

Kako je saopšteno iz SBB, Mektić je, nakon što je u medijima objavljeno da je Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske porodice iz arapskog svijeta, na Tviteru objavio: “Nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu”.

Zbog ovoga je, dodaje se u saopštenju, Radončić ovlastio svoje advokate da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Dragana Mektića, ali i izdavača portala Slobodna Bosna koja je prenijela njegov tvit.

– Inače, kao što je široj javnosti poznato, Draganu Mektiću se upravo sudi pred Sudom BiH zbog teških finansijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu bezbjednosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove, umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi – navodi se u saopštenju iz SBB.

Dodaju da poslanik SDS, očito ne može oprostiti Radončiću jer je kao ministar bezbjednosti, kako tvrde, Tužilaštvu BiH dostavio sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim finansijskim malverzacijama dok je bio ministar bezbjednosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

Podsjećamo, Radončić je i prošle godine podnio tužbu protiv Mektića zbog klevete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...