VAŠI KISELI KRASTAVCI: Napravite ih kod kuće, bit će vam potrebno...

Ukusni i brz način da pripremite kisele krastavce, savršeno za kuhare početnike.

  • Gastro

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 0

SASTOJCI:

20 krastavaca izrezanih na kriške

2l vode

½ šolje soli

6 kašika šećera

4 šolje vode

4 šolje jabukovog sirćeta

4 kašike mljevene kurkume

4 kašike sjemenki senfa

1 kašika sjemenki celera

PRIPREMA:

1. U dvije litre vode otopite so.

2. Potopite krastavce i ostavite da odstoje dva sata.

3. Dobro ocijedite i saperite dva puta.

4. U šerpi pomiješajte 4 šolje vode sa sirćetom, kurkumom, i sjemenkama senfa i celera.

5. Pustite da provrije pa dodajte krastavce.

6. Kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.

7. Krastavce pakujte u sterilizirane tegle.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...