SANJA MODRIĆ O DRUŽENJU U LJETNIKOVCU KOD MOSTARA: “Grlić Radman sve nas je odveo u zagrljaj s Miloradom Dodikom…”

"U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu rekli su novinarima, nemajući kud, da je njihov šef sudjelovao u Čovićevoj rođendanskoj proslavi 'u privatnom svojstvu'."

  • Mini market

  • 24. Avg. 2021  

  • 0

Piše: Sanja MODRIĆ

Na vlastito zaprepaštenje, saznala sam iz medija da sam prošlog četvrtka, do jutarnjih sati, bila u razdraganom društvu s osobom od koje mi se diže kosa na glavi. Inače me se ni zavrtanjem ruke ne bi dalo pritjerati da s tim tipom sjednem za isti stol, a pogotovo da s njim pijem, pjevam i bančim. Ali, evo vidiš, život piše romane. Mjesto našeg intimnog druženja u zatvorenom prijateljskom krugu bio je slavljenički okićeni ljetnikovac pored Mostara, poznat lokalnom stanovništvu kao okupljalište njihovog višeg staleža.

Domaćin svečanosti je Dragan Čović, zaštitno lice i sinonim za HDZ BiH, koji toga dana proslavlja rođendan. A silesiji političkih i inih selebritija od hercegovačke i hadezeovske korjenike, pridružio se glavom i bradom i Milorad Dodik. Kao naš zajednički dragi prijatelj i Čovićev intimus, na slavlje je sletio helikopterom vlade Republike Srpske. Kako se i pristoji takvoj veličini, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, spustio se da izljubi Čovića direktno s neba.

Grlić Radman nas odveo u zagrljaj s Dodikom

Svi Čovićevi čestitari reći će da lupetam jer da mene tamo nitko nije vidio. Pitat će ma koja je to? Kako izgleda? Je li to možda bila ona u sivoj haljini koja je stajala malo otraga? I neće me se nitko sjetiti da ga ubiješ. Ali to ništa ne znači jer ja doista jesam bila prisutna. To mi je spakirao osobno ministar vanjskih poslova moje države, Goran Grlić Radman koji je čak iz Zagreba doputovao na Čovićev poziv da se proveseli s njim, Dodikom i svima ostalima.

Unatoč svojim nepreglednim državničkim obavezama, koje su se, dakako, neopisivo intenzivirale nakon talibanske rekonkviste u Afganistanu, Grlić Radman je radnim danom ipak našao dovoljno vremena da skokne u Mostar, 420 kilometara cestom, kako bi uveličao veliki događaj Čovićevog rođendana. Tako sam se – preko njega, koji je ministar moje Vlade – i ja našla u biranom društvu s Dodikom. A da nitko ne bi likovao što sam ja tako nasanjkana, moram obavijestiti sve ostale državljane Republike Hrvatske da ste i vi, kao i ja, bili tamo. Grlić Radman sve nas je odveo u zagrljaj s Miloradom Dodikom.

Čović i Dodik k’o prst i nokat

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu rekli su novinarima, nemajući kud, da je njihov šef sudjelovao u Čovićevoj rođendanskoj proslavi ”u privatnom svojstvu”. No ministar bilo koje vlade na svijetu nema komoditet da se skriva iza ”privatnog svojstva” dok mu traje mandat. Mora, dakle, dobro pripaziti s kim se druži, sastaje, zabavlja i slavi. Jer predstavlja sve građane svoje države i svakoga ponaosob.

To je već toliko puta ponovljeno da je postalo dozlaboga banalno. Ali džaba, ovi ne razumiju kao da im tumačiš integrale. Navikli smo se da su Dragan Čović i Milorad Dodik kao prst i nokat. Jedan mimo drugoga ne progovaraju ni o čemu što se tiče zajedničke države Bosne i Hercegovine. Kao da jedan drugome autoriziraju govore. Vode istu politiku, a pokoja čarkica služi samo zato da se naivcima s obje strane zamažu oči. Navikli smo i na to da HDZ-ovski Banski dvori sekundiraju toj konvergentnoj politici gdje mogu i kako god mogu.

Guranje u prljavi kazan

Ali barem da sve nas ostale ne guraju u taj prljavi kazan. Da se ovako otvoreno ne rugaju s nama bar dok ih mi plaćamo. Da se član naše vlade ne grli s Dodikom na malograđanskom sijelu gdje njegovom intimusu Čoviću iznose tortu s friško proizvedenim obiteljskim grbom, kičastom krivotvorinom s lavovima, vijencima i mačevima, koju je od nekog duhovitog privatnog poduzetnika, sasvim ozbiljno, naručila tipična kompleksaška grandomanija.

Jer to je taj isti Dodik koji se ovih dana bahati svojim prezira vrijednim izjavama da se kod njega neće poštivati Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i veličanja ratnih zločinaca. Taj isti Dodik koji postavlja spomen ploče srpskim ratnim vođama okaljanih ruku koji su protjerivali Hrvate i Bošnjake i deportirali ih u logore. Taj Dodik koji izražava silnu ”zabrinutost” zbog uvjeta u kojima će osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić izdržavati kaznu doživotnog zatvora.

Otkud ja tamo?

Taj, dakle, isti Dodik koji prijeti odcjepljenjem od BiH i puše u gusle Aleksandra Vučića. Taj isti manipulator Dodik koji HDZ-ovske hercegovačke političare vrti oko malog prsta jer zna da može, agenda im je ista, trebaju oni njega kao što on treba njih. I iz njihovih usta onda priče o Ustavu i drugim ozbiljnim političkim temama u BiH zvuče prijetvorno kao govor lisice pred kokošinjcem. Ne možeš takvima vjerovati ni kad ti kažu da je ono gore Mjesec.

Pa što ja onda radim na slavlju s Dodikom i otkud Grliću Radmanu pravo da nas bratimi s takvim tipom? To neka nam kaže njegov šef Andrej Plenković koji govori šest jezika, a za ministra vanjskih poslova nam je postavio najobičnijeg pajaca.

(Telegram.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...