NEĆE MILANOVIĆ TAKO LAKO ODUSTATI: Vučić će morati dati podatke Hrvatskoj o nestalim...

Na pitanje o trenutnim graničnim sporovima sa Srbijom, Milanović je rekao kako ga u ovom trenutku jedino zanima sudbina nestalih.

  • Regija

  • 26. Avg. 2021  

  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u mjesto Kijevo gdje je sudjelovao u obilježavanju 30. godišnjice stradanja civilnih žrtava u Domovinskom ratu te je dao izjavu medijima povodom odnosa Hrvatske i Srbije.

Na pitanje o trenutnim graničnim sporovima sa Srbijom, Milanović je rekao kako ga u ovom trenutku jedino zanima sudbina nestalih.

"Od toga ne mislim odstupiti. Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, ali tu su ljudske duše, ne više tijela. Oni te informacije imaju i morat će nam ih dati. Idemo se usredotočiti na bitno, a to su nestali. To nam ekipa u Beogradu može dati ako želi", rekao je Milanović, prenosi Jutarnji list.

Na pitanje o dolasku Tonyja Blaira, koji savjetuje i Aleksandra Vučića, u Zagreb, odnosno zna li nešto o njegovim poslovima u Hrvatskoj, Milanović je rekao kako se i on susreo s bivšim britanskim premijerom.

"Bio je on jučer kod mene, ali to nisam objavljivao u medijima. On je jedan od najvećih likova politike u zadnjih 30 godina. Neke stvari mu zamjeraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti, zbog toga se dogodio Brexit. Ne bih mu htio napakostiti, neka čovjek dobro radi, ali mislim da ta vrsta odnosa Hrvatskoj više ne treba, kao što to treba Srbiji i Albaniji. Ali o tome ne odlučujem i ne znam detalje", rekao je.

Upitan o povećanom broju novozaraženih i mjerama, odnosno treba li uvoditi oštrije mjere kao u nekim drugim zemljama, Milanović je rekao kako mu se ne sviđa smjer u kojem idu Njemačka i Francuska te je ponovno pozvao građane da se vakcinišu.

"Da, to ne znači da ih moramo kopirati. Ali ne možemo svojeglavo raditi jer živimo u većoj zajednici. Mislim da trebalo pametnije nego što to rade Njemačka, Francuska. Ja bih to radio kao što je to radila Švedska od početka. Oni si to očito mogu priuštiti, a mi ne možemo. Ove mjere same po sebi više nemaju nikakvog smisla, osim ako nije ugrožen zdravstveni sustav i jedinice intenzivne mjere. A koliko vidim - nisu. Vakcinisana je većina ugroženih ljudi, ljudi koji se nisu vakcinisali se izlažu riziku. Moja poruka je opet - vakcinišite se, mislite na sebe. Onaj tko se vakcinisao, za njega praktički ne postoji šansa da će ozbiljno razboljeti", poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...