RUSKINJE POKAZALE ZAŠTO SU U VRHU: Odbojkašice Bosne i Hercegovine porazom se oprostile od Evropskog prvenstva

Naše djevojke nisu imale mnogo šanse protiv mnogo jačeg protivnika, a najveći otpor pružile su u drugom setu.

  • Sport

  • 26. Avg. 2021  26. Avg. 2021

  • 0

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je okončala nastup na Evropskom prvenstvu.

Bolje od “Zmajica” u petom kolu grupne faze bile su odbojkašice Rusije koje su slavile sa 3-0 u setovima.

Naše djevojke nisu imale mnogo šanse protiv mnogo jačeg protivnika, a najveći otpor pružile su u drugom setu.

Rezultat po setovima je glasio 25:12, 25:20, 25:19.

Iako je naša selekcija okončala takmičenje već nakon grupne faze sigurno je da ne možemo biti nezadovoljni jer su djevojke predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem izborile historijski plasman na Evropsko prvenstvo, a osvojena je CEV Srebrena i izboren plasman u Zlatnu ligu, iše N1.

Naš tim je na kraju zauzeo petu poziciju na tabeli grupe A sa 3 osvojena boda i omjerom od jedne pobjede i četiri poraza.

Prvoplasirani tim u našoj grupi je Srbija koja u nokaut fazu ide sa 14 osvojenih bodova, druge su Ruskinje sa 11, Belgija je trećeplasirana sa 8, dok je Francuska četvrta sa 6 osvojenih bodova. Posljednjeplasirana selekcija u grupi je Azerbejdžan bez bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...