BOMBASTIČAN ŽRIJEB LIGE PRVAKA U ISTANBULU: Džeko s Interom u grupi D igra sa…

... Real Madridom, Šahtarom i Sheriffom, dok će Anel Ahmethodžić i Adi Nalić sa svojim Malmeom igrati u grupi H. Njihovi protivnici će biti Chelsea, Juventus i Zenit.

  • Sport

  • 26. Avg. 2021  

  • 0

U Istanbulu je održano žrijebanje grupne faze Lige prvaka, a nogometni velikani saznali su protivnike u prvoj fazi najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Edin Džeko će sa svojim Interom igrati u grupi D zajedno s Real Madridom, Šahtarom i Sheriffom, dok će Anel Ahmethodžić i Adi Nalić sa svojim Malmeom igrati u grupi H. Njihovi protivnici će biti Chelsea, Juventus i Zenit.

Barcelona, čiji je naš Miralem Pjanić još uvijek član, igrat će u grupi E s Bayernom, Benficom i Dynamom iz Kieva.

Grupa A: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge

Grupa B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan

Grupa C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Bešiktaš

Grupa D Inter, Real Madrid, Šahtar, Sheriff

Grupa E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dynamo Kiev

Grupa F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

Grupa G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

Grupa H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo

Grupna faza počinje 14. septembra, a završava 8. decembra.

Utakmice osmine finala igraju se od 15. februara do 16. marta, četvrtfinale je na rasporedu od 5. do 13. aprila, a polufinalni mečevi od 26. aprila do 4. maja.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 28. maja na stadionu Krestovsky u Saint Petersburgu.

Titulu prvaka Evrope brani Chelsea koji je pojačan pred novu sezonu, dok su dva najveća favorita prema mišljenju stručnjaka i svjetskih kladionica Paris Saint Germain i Manchester City, navodi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...