MAZALICA SVAĐALICA: Poslanik SNSD-a žestoko napao ministra Zukana Heleza

"Kao što vidimo, ministar nije u stanju ni da kontroliše svoj temperament i najprimitivnije nagone, a mi očekujemo da bude razložan, da govori argumentima, te da na argumente Željke Cvijanović da smislen odgovor, umjesto sirovog vrijeđanja", rekao je Mazalica.

  • Mini market

  • 02. Maj 2024  

  • 0

Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH, Zukan Helez, postao je sinonim za gluposti i budalaštine, a da se za to dobijaju poeni samo onda bi bio koristan za BiH, poručio je danas poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica.

"Ne samo da uvrede koje je uputio srpskom članu Predsjedništva BiH, Željki Cvijanović, treba da usmjeri prema sebi, već smo na korak do toga da za čovjeka koji laže i govori gluposti počnemo koristiti izraz 'zukan', po najvećem šampionu u toj disciplini", rekao je Mazalica.

Mazalica je naveo da je Cvijanovićeva na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenijh nacija iznosila samo i isključivo pravne i političke argumente, a da svaka tvrdnja ima uporište u dokazima, citatima, činjenicama.

"Upravo zato mi od takvih kao što je Helez ne možemo čuti argumente, već samo uvrede. Kao što je na desetine puta pokazao da nema ni trun kredibiliteta, da se postavlja pitanje da li Zukana uopšte komentarisati, ali nažalost i na sramotu ove zemlje, taj lažov je ministar odbrane i u stanju je da nam svima nanese štetu, što on redovno čini", rekao je Mazalica.

Da se vidi ko je on, kaže Mazalica, treba navesti samo neke Zukanove bisere, koga demantuju čak i institucije BiH, poput OSA-e, kada je govorio da predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, priprema bijeg iz BiH i da se u Republici Srpskoj nalaze kampovi za obuku paravojnih formacija.

"U junu 2023. godine je govorio kako ima plan B za obračun sa Republikom Srpskom, ukoliko to prethodno ne urade Christian Schmidt, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, i pravosuđe BiH. I sada to demantuje, kada ga Željka Cvijanović optužuje za ratnohuškačku retoriku. Izgleda kada Zukan naveče popije i nešto lupi, to ujutro zaboravi", ocijenio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, "Helez je u junu 2022. godine zbog laganja pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zbog davanja lažnog iskaza, tako da se njegovo gubljenje dodira sa stvarnošću može pripisati prije bezobrazluku, nego zaboravu i alkoholu".

Mazalica je kazao da je Helez u oktobru 2014. godine osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora zbog kafanske tuče.

"Kao što vidimo, ministar nije u stanju ni da kontroliše svoj temperament i najprimitivnije nagone, a mi očekujemo da bude razložan, da govori argumentima, te da na argumente Željke Cvijanović da smislen odgovor, umjesto sirovog vrijeđanja", rekao je Mazalica.

Drugim riječima, kaže Mazalica, ministar ne bi trebalo da bude jedan Zukan i govori neistine, gluposti i nanositi štetu sebi i drugima.

"Jer ako Helez nije budala, onda za takvog čovjeka treba smisliti novi naziv. Predlažem da to bude upravo: 'zukan”', zaključio je Mazalica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...