NOVI DETALJI NAPADA U KABULU: Ubijeno najmanje 12 američkih vojnika…

Među mrtvima su 11 marinaca i jedan vojni doktor. 

  • Svijet

  • 26. Avg. 2021  

  • 2

U napadu kod aerodroma u Kabulu ubijeno je najmanje 12 američkih vojnika, javlja AP pozivajući se na dva američka dužnosnika. 

Među mrtvima su 11 marinaca i jedan vojni doktor. 

Deseci pripadnika vojske također su ranjeni u eksploziji.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby ranije je potvrdio da ima ubijenih američkih vojnika. Nije naveo broj poginulih. Nije naveo ni broj ranjenih američkih vojnika, no potvrdio je da su na liječenju, prenosi Index.

Kazao je da i među Afganistancima ima žrtava. 

"Naše su misli i molitve s voljenima i kolegama svih onih koji su ubijeni ili ranjeni", napisao je Kirby na Twitteru.

Američki dužnosnici čvrsto vjeruju da iza napada u četvrtak u zračnoj luci Kabul stoji ISIS-Khorasan grupa (ISIS-K), rekao je Reutersu izvor upoznat s brifinzima o Afganistanu u Kongresu. Drugi izvor iz američke vlade upoznat s obavještajnim aktivnostima rekao je da, premda američka vlada još sve istražuje, napad na aerodrom ima sve znakove napada ISIS-K. 

Pentagon je eksplozije okarakterizirao kao rezultat složenog napada koji je rezultirao brojnim američkim i civilnim žrtvama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...