MINISTRICA TURKOVIĆ OŠTRO OSUDILA NAPAD U KABULU: “Gubitak ljudskih života je nenadoknadiv…”

Bisera Turković je pozvala na hitno uspostavljanje mira i stabilnosti, te sigurnu evakuaciju svih koji žele napustiti Afganistan.

  • Vijesti

  • 26. Avg. 2021  

  • 1

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković oštro je osudila terorističke napade u Kabulu.

"Oštro osuđujemo stravične terorističke napade u Kabulu. Gubitak ljudskih života je nenadoknadiv. Naše molitve su uz porodice nastradalih", izjavila je Turković.

Također je pozvala na hitno uspostavljanje mira i stabilnosti, te sigurnu evakuaciju svih koji žele napustiti Afganistan.

Prema najnovijim podacima, najmanje 60 ljudi je poginulo, a 140 je ranjeno u eksplozijama na aerodromu u Kabulu.

U napadu kod aerodroma u Kabulu ubijeno je najmanje 12 američkih vojnika, javlja AP pozivajući se na dva američka dužnosnika. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...