VUČIĆ HOĆE DA POLUDI: Na sjednici Vijeća za odbranu i sigurnost Crne Gore spomenuli i Republiku Kosovo

Na sjednici je istaknuto da se očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i vrskih sloboda.

  • Regija

  • 26. Avg. 2021  26. Avg. 2021

  • 0

Vijeće za odbranu i sigurnost Crne Gore poziva sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumjevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona - poručeno je iz ovog savjeta povodom sigurnosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

"Vijeće očekuje da Vijeće za nacionalnu sigurnost nastavi da kontinuirano koordinira i usmjerava obavještajno bezbjednosni sektor, razmatra bezbjednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smjernice u vezi sa radom organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju", navedeno je u saopćenju.

Članovi Vijeća upoznati su sa informacijom o stanju požara u Crnoj Gori i donijeli zaključak o potrebi daljeg unapređenja kapaciteta, stručnog osposobljavanja i usavršavanja ljudstva i investiranja u modernizaciju opreme i sredstava u sistemu zaštite i spašavanja.

Ono što je najviše zasmetalo medijima bliskim Aleksandru  Vučiću je to što je zvaničnom saopštenju ovog državnog tijela Crne Gore navedena "Republika Kosovo".

"Vijeće za odbranu i sigurnost utvrdilo je Pravila angažovanja i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme učešća u misiji KFOR u Republici Kosovo", precizirano je u saopćenju.

Razmatrana su i druga pitanja iz nadležnosti Vijeća, a na prijedlog ministrice odbrane Olivere Injac donijeli su odluke o razrješenjima i postavljenjima oficira Vojske Crne Gore.

U radu sjednice učestvovali su članovi predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministrica odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu sigurnost Dejan Vukšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...