JOŠ DESETAK DANA DO GLASANJA: Stav Crne Gore o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici i dalje je misterija

Vlada Crne Gore se ne izjašnjava

  • Regija

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 0

Iako je do glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici ostalo još desetak dana, Crna Gora je gotovo jedina država regije koja nije javno saopštila nikakav stav o tom dokumentu, piše Analitika.

Glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija biće održano 2. maja.

Uprkos tome, ali i pritisku civilnog sektora, pojedinaca i dijela političkih subjekata, i dalje nije poznato da li će Crna Gora podržati dokument ili će glasati drugačije.

Podsjetimo, prošle sedmice je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini, rekao kako su "dobili pismo koje je upućeno članicama UN od predsjedavajuće BiH da nas obavijesti da to nije zvanični prijedlog te države".

"Nemojte da brinete za međunarodni ugled Crne Gore, biće zaštićen mnogo više u odnosu na period kada su nas brukali na raznim adresama", dodao je on.

Ivanović, međutim, nije odgovorio kako će glasati naša država.

Sa druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana kazao je kako je razgovarano sa "predstavnicima 23 države" o rezoluciji.

I, gotovo očekivano - niko do danas nije pojasnio da li je među njima i Crna Gora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...