NJEMAČKI AUTOMOBILSKI DIV PRELOMIO: Audi otkrio datum prestanka proizvodnje dizelaša i benzinaca

Audi najavljuje da će razvijati tehnologije (zvuka, motora i pogona), koje će ga diferencirati od ostalih modela Volkswagenovog koncerna.

  • Auto

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

Audi je objavio novi plan nazvan "Vorsprung 2030" i u njemu potvrđuje i utvrđuje da će od 2026. godine svi novi modeli biti električni, a da od 2033. prestaje proizvodnja automobila s dizelskim i benzinskim motorima. "Vorsprung 2030" djelo je Audijevog glavnog stratega Silje Pieh, zajedno s oko 500 drugih zaposlenika u inovacijama te na ključnim tržištima, uključujući Kinu te SAD.

Tech talk: How Audi plans to bring 20 all-electric models to market in the  next five years - Motors Actu

Audi najavljuje da će razvijati tehnologije (zvuka, motora i pogona), koje će ga diferencirati od ostalih modela Volkswagenovog koncerna. Sve će, naravno, pratiti i velika ulaganja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...