PROCURILO IZ KRALJEVSKE PALAČE: Princ Charles donio odluku koja se neće svidjeti odbjeglom paru…

Princ Charles je posustao pod pritiskom javnosti te je odlučio uvesti velike promjene u tradiciji kraljevske porodice.

  • Show

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

Dugu tradiciju britanske kraljevske obitelji u posljednje dvije godine narušile su velike promjene, a čini se da je i reputacija samog dvora mnogima počela padati u očima. Toga je očito svjestan i princ Charles, prvi na redu za prijestolje.

Zbog sve većeg pritiska javnosti, princ Charles je, naime, skovao dugoročni plan prema kojem će smanjiti broj članova monarhije, prema pisanju stranih medija. Između ostalih odluka, navodno je pala i ona da djeca odbjeglog princa Harryja i Meghan Markle nikada neće dobiti kraljevske titule, ako Charles ikada preuzme prijestolje.

Prema sadašnjem kraljevskom pravilniku, naime, unuk polaže pravo biti princ, no odluka princa Charlesa tu bi titulu mogla oduzeti malenom Archieju Harrisonu Mountbatten-Windsoru, sinu princa Harryja i Meghan Markle koji su prošle godine napustili kraljevstvo i s djecom započeli novi život u Kaliforniji.

Foto: Shutterstock

Iako mnogi nagađaju da je odluka princa Charlesa usmjerena upravo odbjeglom paru, dobro upućeni izvori s dvora tvrde kako odluka nije namijenjena izravno protiv Harryja i Meghan te da je ona zapravo dio "većeg plana".

"Charles shvaća da javnost ne želi plaćati ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Buckinghamskoj palači vjerovatno bi se srušio", tvrde izvori iz palače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...