TRAŽIT ĆETE JOŠ: Evo recepta za slatku pitu s višnjama i kesom

Za ovu slatku pitu trebaju vam jufke, višnje, mljeveni keks, šećer, ulje i kisela voda...

  • Gastro

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

Sastojci:

500 g jufki za pitu,

500 g višanja,

150 g mljevenog keksa,

150 g šećera,

10 ml ulja,

100 ml kisele vode.

Priprema:

  1. Vodu i ulje staviti da provri, a zatim skloniti i ostaviti da se prohladi. Staviti prvu koru i premazati uljem i vodom, zatim staviti i drugu koru, isto premazati pa rasporediti blago ocijeđene višnje, 2 kašike keksa i 2 kašika šećera, pa urolati kao rolat i uviti kao pužić. Tako uraditi i sa preostalim korama i višnjama.
  2. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Sve pužiće premazati pripremljenim uljem i staviti u rernu na 180 stepeni, dok ne porumene. Ispečenu pitu ostavite da se prohladi i pospite šećerom u prahu, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...