MALO ŠTA PRIJA KAO ONA: Kod kuće napravite domaću tarhanu i uživajte

Verica je portalu Domacica.com poslala recept kao napraviti domaću tjesteninu, poznatu pod imenom Tarhana.

  • Gastro

  • 29. Avg. 2021  29. Avg. 2021

  • 3

SASTOJCI:

10 jaja

pola kašičice soli

250 ml kisele vode

2,5 kg brašna

PRIPREMA:

1. Jaja, so i kiselu vodu umuti, dodaj brašno i umijesi tijesto. Praviti loptice i raziviti kore, svaku isjeći na šnite.

2. Sušiti na suncu.

3. U litar vode staviti pola kašičice soli, pa kad proključa dodati 200 grama tarhane, procijediti.

4. Na ulju propržite prezlu i dodajte obarenoj tarhani, promiješajte pa odozgo narendajte sir.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...