OBJAVLJENA PROGNOZA VREMENA DO 14. SEPTEMBRA, OGLASIO SE I NEDIM SLADIĆ: “Čuj ne može da upali… pa upali li ga na kraju? Ama ne upali”

Glavnina padavine očekuje se od 6. do 8. septembra

  • Vijesti

  • 30. Avg. 2021  

  • 0

Pred nama je, nakon maglovitog jutra, ugodan ali jesenji dan iako je još uvijek august koji je na početku pokazao pravu snagu ljeta, a na samom odlasku donio nam oktobarske temperature.

Meteorlog Nove BH Nedim Sladić prisjetio se replike iz filma "Kod Amidže Idriza" kojom je najavio sunčani dan nakon hladnog i kišovitog vikenda.

-Kod amidže Idriza je bilo: “čuj ne može da upali… pa upali li ga na kraju? Ama ne upali.” Eh… analogijom - čuj ne može da nas napusti utjecaj visinske ciklone… pa hoće li greben ojačati na kraju? Ama hoće. Šalu na stranu,  poslije mjestimično maglovitog jutra sunčan, jesenji dan.

Objavljena je i srednjoročna prognoza FHMZ-a za prve dvije sedmice septembra.

-U ponedjeljak tokom jutra maglovito, danju sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Sredinom sedmice nestabilno uz poneki lokalni pljusak u poslijepodnevnim satima u Bosni, dok će u Hercegovini biti stabilnije sa više sunca. Krajem sedmice i tokom vikenda stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme, zatim od 6.09. do 14.09. prognozira se nestabilno vrijeme uz kišu, a glavnina padavine očekuje se od 6. do 8. septembra.

Do 03. septembra jutra svježa, očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 8 do 13, u Hercegovini od 12 do 17, a maksimalne u Bosni od 18 do 23, u Hercegovini od 24 do 29 °C.

Od 04. do 14. septembra hladno vrijeme uz jutarnje temperature u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini do 16°C, danju u Bosni između 16 i 21, u Hercegovini do 26 °C, saopćeno je iz FHMZ-a.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...