OŠTRA REAKCIJA MINISTRICE TURKOVIĆ: “Niko u BiH ne želi, niti pokušava slomiti nikoga, ZORAN MILANOVIĆ DAJE ZAPALJIVE IZJAVE”

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković povodom najnovijih izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i stavova Milorada Dodika oglasila se na društvenim mrežama.

  • Politika

  • 30. Avg. 2021  30. Avg. 2021

  • 3

Istaknula je da Milanović daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i evropski put BiH.

-Dok Vlada Republike Hrvatske traži informacije od Ministarstva vanjskih poslova BiH o aerodromu kojeg u Trebinju planiraju graditi vlasti manjeg bh. entiteta uz pomoć Vlade Srbije, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i evropski put BiH.

Niko u Bosni i Hercegovini ne želi niti pokušava slomiti nikoga. Naprotiv. Institucije BiH na stolu imaju 14 prioriteta Evropske komisije i Program reformi za NATO.

U vrijeme kada Milorad Dodik blokira rad tih institucija zato što je zakonom zabranjeno negiranje genocida i slavljenje ratnih zločina, od evropskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju podršku reformama, evropskom putu i funkcionalnosti države, a ne blokadama, ucjenama i opstrukcijama.

-Uvjerena sam i da većina građana Republike Hrvatske od Milanovića očekuje i želi da se sa poštovanjem odnosi prema državnicima susjednih država koji su izabrani na demokratskim izborima, a koje poštuju i priznaju i sve evropske i međunarodne institucije – napisala je Turković.

Dok Vlada Republike Hrvatske traži informacije od Ministarstva vanjskih poslova BiH o aerodromu kojeg u Trebinju...

Objavljuje Bisera TurkovicPonedjeljak, 30. kolovoza 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...