BUDITE OPREZNI: Ove automobile treba izbjegavati, u suprotnom biste mogli biti u velikim problemima…

Uvijek imajte na umu da boja mora odgovarati klasi automobila, odnosno nekakvim prosjecima – ako želite dobro prodati polovno vozilo.

  • Auto

  • 31. Avg. 2021  

  • 0

Možda ste razmišljali o kupovini novog ljubičastog ili automobila neke druge „egzotične“ boje, ali, ako želite što bolje prodati polovno vozilo, bježite od takvih boja.

Njemačka platforma za prodaju automobila Mobile.de provela je veliko istraživanje.

Na automobilu u ljubičastoj boji ćete izgubiti oko 27,2 posto od prosječne cijene vozila, srebrnoj 25 posto, zlatnoj 23,1 posto, crvenoj 11,5 posto, plavoj 9,8 posto te zelenoj 1,3 posto. Možda je crvena odličan izbor za Ferrari, ali kupujete li poslovnu limuzinu poput Volkswagen Passata ili BMW-a serije 5, ta je boja neprikladna, odnosno donijet će vam glavobolje pri prodaji, kažu u Mobile.de. 

Nećete pogriješiti ako kupite narandžasto vozilo (sve, naravno, ovisi o klasi) jer ona donosi 5,4 posto višu cijenu od prosjeka pri prodaji vozila, još su bolji izbor bijela s 5,9 posto, crna s 9,5 posto, siva s 9,7 posto i žuta s 13,3 posto. Mobile.de je primijetio da se se isti automobili sa živopisnijim bojama mnogo manje pregledavaju na internetskim oglasima nego oni s neutralnijim bojama poput sive ili crne. 

Uvijek imajte na umu da boja mora odgovarati klasi automobila, odnosno nekakvim prosjecima – ako želite dobro prodati polovno vozilo. Izbjegavajte i trendovske boje, koje su u modi neko vrijeme, poslije bi mogli zažaliti…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...