ĆORIĆ POPUT STRANAČKOG MU ŠEFA BUDAN SANJA: "RS je spremna za samostalnost, parametri kažu da smo..."

Nedeljko Ćorić, član Predsjedništva SNSD-a uvjeren je da bi RS mogao funkcionisati kao samostalna država

  • Politika

  • 31. Avg. 2021  

  • 1

Član Predsjedništva SNSD-a Nedeljko Ćorić smatra da je ponašanje člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, dokaz potpunog poraza i kraha bošnjačke unitarističke politike koja se u nedostatku argumenata po ko zna koji put okreće ka intervencionizmu i pomoći svojih stranih mentora.

"Nakon što je učešćem na danas održanoj sjednici Predsjedništva BiH, u skladu sa dejtonskim ovlaštenjima i zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, član Predsjedništva Milorad Dodik uspješno spriječio donošenje bilo kakvih odluka, Džaferović nije mogao sakriti sav svoj bijes, razočarenje i nemoć", rekao je Ćorić, reagujući na Džaferovićev poziv visokom predstavniku Christianu Schmidtu da smijeni Dodika.

On kaže da je juče "pala u vodu" izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića da je ovo "kolektivni godišnji odmor" i prolazna kriza preko koje će predstavnici srpskog naroda lako preći.

"Svima je postalo jasno da je riječ o bazičnom interesu srpskog naroda i opstanku Republike Srpske, te da ćemo u ovom istrajati do kraja. Umjesto da bošnjački političari ovo shvate ozbiljno i okrenu se unutrašnjem dijalogu i razgovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda, oni sramno mole za intervencionizam dijela međunarodne zajednice i smjenu legitimno izabranog predstavnika Srba iz RS", pojasnio je Ćorić.

Ćorić je naglasio da je, uprkos nepovoljnim okolnostima, RS funkcionalna i stabilna, te da bi bilo kakav potez koji bi išao u pravcu represivnih mjera, ograničavanja i eventualnih smjena, samo dodatno produbio krizu od koje bi najveću štetu imala Federacija BiH, javlja Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...