SAMO NEKOLIKO MINUTA DO POTPUNOG UŽITKA: Ovaj brzinski ručak na talijanski način svidjet će se svima

Obroci koji uključuju tjesteninu uvijek su dobro rješenje kad smo u stisci s vremenom ili jednostavno nismo raspoloženi previše eksperimentirati

  • Gastro

  • 02. Sep. 2021  02. Sep. 2021

  • 0

Ukusna kombinacija tjestenine i osvježavajućeg limuna teško će ikoga ostaviti ravnodušnim, a radi se o jelu koje nije teško pripremiti i ako ste potpuni početnik. Spagetti al limone, popularno jelo talijanske kuhinje, zasigurno su jedan od takvih obroka, a rijetki su oni kojima se neće svidjeti.

Sastojci:

30 dag špageta

0,50 dcl limunova soka

1 dcl maslinovog ulja

korica jednog limuna

kašičica soli za vodu u kojoj se kuhaju špageti

1/3 kašičice soli za kuhane špagete

prstohvat bijelog papra

40 g parmezana

žlica peršina

2 češnja češnjaka

Kako se priprema:

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i pazite da budu al dente. Zdjelu u kojoj ćete ih servirati natrljajte češnjem češnjaka. Dakle po stranicama i dnu zdjele trljajte oguljene češnjeve češnjaka da vam zdjela poprimi njihov miris. Špagete zatim dobro procijedite i ubacite u zdjelu. Maslinovo ulje i sok od limuna lagano izmiješajte. Dodajte koricu limuna i parmezan, zatim soli i bijelog papra.

Prelijte umakom i pažljivo izmiješajte da vam se svi okusi povežu. Dodajte sitno nasjeckan peršin, ponovno izmiješajte i pospite parmezanom. I u slast!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...