U CRNOJ GORI SVE NAPETIJE: "Ono što će se u nedjelju dešavati, dugoročno će usmjeriti dešavanja u regiji"

Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović komentirao je na mrežama dešavanja na uzvareloj političkoj, vjerskoj i ukupnoj društvenoj sceni u Crnoj Gori.

  • Mini market

  • 03. Sep. 2021  03. Sep. 2021

  • 2

Sve je napetija situacija u Crnoj Gori kako se bliži sljedeća nedjelja, 5. septembar kada bi na Cetinju trebalo da bude formalno imenovan novi Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

"Ono što će se u nedjelju u Crnoj Gori desiti ili neće, dugoročno će usmjeriti dešavanja u regiji. Zbog toga, neka je vječna Crna Gora", napisao je Magazinović na Twitteru.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sopćio je sinoć da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija.

On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori protesta.

Prema sigurnosnoj procjeni nadležnih organa u Crnoj Gori, u nedjelju 5. septembra, kad je na Cetinju planirano ustoličenje mitropolita Joanikija, mogu desiti događaji sa povećanim rizicima.

O kako ozbiljnoj situaciji se radi svjedoči činjenica da je, kako piše crnogorski portal Gradski.me, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “Danilo I” Vladimir Pavićević u Cetinju donio odluku da se svi prijemi pacijenata koji nisu hitni, a koji su planirani su za taj datum, odlože, prenosi RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...