U CRNOJ GORI GOTOVO RATNO STANJE: Stop za Porfirija i Joanikija na Belvederu, policija spustila štitove, građani probili policijsku blokadu, stigao... (VIDEO)

Grupa građana je blokirala magistralni put Podgorica – Cetinje. Oni su probili blokadu koju je policija postavila na kružnom toku na ulazu u Cetinje, a onda po putu posuli kamenje

  • Regija

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 2

Napeto je na Cetinju, dan uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje bi trebalo da bude održano sjutra u Cetinjskom manastiru. Bezbjednosna situacija je zabrinjavajuća, javlja portal CDM.me

Grupa građana je blokirala magistralni put Podgorica – Cetinje. Oni su probili blokadu koju je policija postavila na kružnom toku na ulazu u Cetinje, a onda po putu posuli kamenje, postavili gume i kontejnere kako bi spriječili prolaz ka Cetinju srpskom patrijarhu Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju. Policija se nakon toga povukla.

Na Cetinje je stigao Damir Šehović iz Socijaldemokrata.

Njega su okupljeni na Belvederu pozdravili aplauzom.

Grupa građanki podijelila je danas na Cetinju ruže policajcima koji su raspoređeni u Prijestonici povodom protesta u susret najavljenom ustoličenju Joanikija Mićovića u tom gradu.

Na Cetinje je stigao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Na putnom pravcu Podgorica – Cetinje, u mjestu Belveder i dalje je blokiran saobraćaj.

Na ulici su žene, i predstavljaju, kako kažu, sve crnogorske kćerke, sestre, majke.

“Svoje nećemo, tuđe ne damo. Ne damo Cetinjski manastir, ne damo svoju kuću”, poručuje Cetinjanka Ivana Pajović.

Na putu Podgorica – Cetinje u mjestu Kamenica nekoliko automobila probilo je policijsku blokadu i uputilo se ka Cetinju, nakon čega su prošla sva vozila koja su bila u koloni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...