PRIZIVA LI MILORAD DODIK ORUŽANE SUKOBE: "Želim da se RS proglasi nezavisnom državom, naravno da Bošnjaci, muslimani imaju svoju državu BiH, a Hrvati da imaju Herceg Bosnu"

On smatra da je jedini način za miran život na ovim prostorima razlaz

  • Politika

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 11

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je tokom današnje posjete Garavicama, gdje je prisustvovao obilježavanju od stradanja srpskog naroda u tom mjestu od ustaša 1941. godine., narodu poručio da bude uvjeren u vlast Republike Srpske i mir koji sigurno osigurava.

Osim toga dodao je i kako ne vjeruje u mogućnost rata, ali je dodao da Republika Srpska ima potencijal da odbrani svoju samostalnost od onih što nešto prijete iz Sarajeva.

"Mi nijedan potez nećemo učiniti da destabilizujemo i dovedemo do bilo kakvog sukoba. Nikoga nećemo napadati, mi izvan entitetskih linija nećemo nikoga dirati, ako dodje ne prostor Srpske suočiće se da se branimo i u to ne treba niko da sumnja", rekao je Dodik.

On smatra da je jedini način za miran život na ovim prostorima razlaz, prenosi Srna.

"Da se RS proglasi nezavisnom državom, naravno da Bošnjaci, muslimani imaju svoju državu BiH, a Hrvati da imaju Herceg Bosnu", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...