IZVJESTILAC EVROPSKOG PARLAMENTA TONINO PICULA: "Vjerske manifestacije ne smiju biti zloupotrebljavane u političke svrhe"

"Oštro osuđujem nasilje tijekom ustoličenja novog mitropolita Joanikija", kaže Picula

  • Regija

  • 05. Sep. 2021  

  • 1

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da osuđuje nasilje koje se dogodilo u toku utoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, te istakao da vjerske manifestacije ne smiju zloupotrebljavane u političke svrhe.

"Oštro osuđujem nasilje tijekom ustoličenja novog mitropolita Joanikija. Treba poštivati slobodu djelovanja vjerskih organizacija i osjećaje vjernika, ali vjerske manifestacije ne smiju biti zloupotrebljavane u političke svrhe. Sloboda izražavanja, ali i protesta je nepovrediva", objavio je Picula na Twitter.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...