HOĆE LI DRAGAN ČOVIĆ OSTATI SAM U NAJAVI BLOKADE IZBORA 2022. GODINE: Odluka Milorada Dodika mogla bi poljuljati odnose HDZ-SNSD koalicije

"Opozicija u Srpskoj jeste nešto uznemirena, ali neka sačeka izbore naredne godine, jer oni nisu sada ili za mjesec", kazao je Dodik

  • Politika

  • 05. Sep. 2021  

  • 2

Odgovarajući na pitanje o kritikama opozicije lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je održanje općih izbora naredne godine te na taj način sebe izuzeo iz bloka stranaka koje zbog neusvajanja promjena izbornog zakona najavljuju bojkot izbora.

"Opozicija u Srpskoj jeste nešto uznemirena, ali neka sačeka izbore naredne godine, jer oni nisu sada ili za mjesec", kazao je Dodik te na taj način naznačio odmak od dosadašnje retorike.

Dodik je dosada u pogledu izbora 2022. godine obično emitirao poruke sa spiska želja Dragana Čovića, koji uporno od 2018. godine ponavlja kako izbora neće biti dok se zakonski ne osigura famozni princip legitimnosti predstavljanja.

Sad Dodik očito zbog odnosa u Republici Srpskoj mora posve okrenuti priču te najavljivati ono zbog čega se stranke i bave politikom - izbore. Pitanje je kako će na to reagovati partnerska strana u blokadi, piše Klix.ba.

Opći izbori u našoj zemlji trebali bi se održati prve nedjelje u oktobru naredne godine, a sve ovo vrijeme pod lupom se nalaze načini izbora za članove Predsjedištva BiH te Doma naroda FBiH.

HDZ insistira na promjenama, a posljednjih godina održano je nekoliko krugova pregovora te nebrojeno sastanaka političkih stranaka i predstavnika međunarodne zajednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...